Veel belangstelling voor bijscholing over “Kracht in seniorensport “

Op 29 februari heeft Stichting Goud Vereg een bijscholing georganiseerd over het belang van krachttraining voor ouderen. In het Ydershoes in Yde-de Punt kwamen maar liefst 38 seniorensportleiders uit Groningen, Friesland en Drenthe samen om deel te nemen aan deze scholing, die werd verzorgd door onze voorzitter Mathieu de Greef en onze secretaris Jeanette Toxopeus.

Mathieu startte met het theorie-gedeelte waarin hij de deelnemers, met enthousiasme en  de nodige humor, meenam is zijn verhaal over  sarcopenie: afname van spiermassa en spierkracht als gevolg van veroudering.  Oorzaken  en consequenties lieten duidelijk zien dat het noodzakelijk is om zeker ook bij ouderen aandacht te besteden aan krachtoefeningen in de seniorensportles.

Na de koffie/theepauze liet Jeanette Toxopeus in de sportzaal zien hoe krachtoefeningen kunnen worden ingebed in de seniorensportles. Met verschillende materialen,  in je eentje, met z’n tweeën of gezamenlijk met de hele groep  en met aandacht voor intensiteit en verschil in mobiliteit van de groepen.

Het was in zinvolle en vooral ook gezellige ochtend, waarbij t het opdoen van kennis  en het sociale aspect  even belangrijk waren. En zo hoort het ook in de seniorensport.

Na afloop werden er nog een aantal suggesties gedaan voor thema’s die we in een volgende bijscholing aan kunnen bieden. Heeft u nog ideeën voor ons die voor de seniorensportleiders interessant zouden kunnen zijn? We vernemen het graag via info@goudvereg.nl